Emma

TVILLINGARNA

Flyktigheten och rörligheten är Tvillingarnas grunddrag, vilket för solen innebär ett slags andlig vilsenhet som inte nödvändigtvis behöver upplevas som en brist. Den kan lika gärna vara en tillgång, en total formbarhet inifrån, en iver att upptäcka alla nya infall i förändringens universum. Tvillingarna trivs med det orubbliga faktum att tiden går, att allt som kommit ska försvinna och att inget varar beständigt. Inte så att de själva driver fram förändringar, men de är alltid på första parkett.
Solen i Tvillingarna leder till en i grunden positiv livssyn, en förtjusning över tillvarons oändliga möjligheter, som på sin andra sida åstadkommer otillfredsställelse - man får aldrig nog, och bävar för att tiden inte ska räcka till, vilket grumlar lyckan i nuet. Sålunda finns i Tvillingen både en förtjusning och en fruktan inför framtiden, som han vet innehåller en förändring som kan vara ett slut. Därför kan Tvillingarnas snabba rörlighet upplevas som en aning ångestladdad. Och de är alltid meddelsamma.


Fast dekad, 1 - 10 juni

I denna dekad kan Tvillingarnas tankevärld nå konkret form. Det är det mogna intellektets plats, där tanke faller på tanke i en kedja som tydligt leder till resultat. Intellekt är rena lösenordet, att omfamna begrepp med tanken och förstå dem, att ordna det kaos som sinnena förmedlar och se samband i gyttret. Språket är det huvudsakliga uttrycket för dessa personer, men långt mer för ordens betydelse än för det intryck ett visst språkbruk ger. Exakthet är ett centralt begrepp.
Det finns mångsidighet och ymnighet i dessa människors levnad, men under ganska ordnade former med ett starkt moment av rutin. De som har solen i denna del av Tvillingarna söker bildning och har tålamodet att nå djupa kunskaper inom speciella fack, även om de vurmar mest för en gedigen allmänbildning och irriteras av att stöta på områden där de är okunniga. Med tiden utvecklar de en diger lärdom, även om deras analys kan vara aningen ytlig, så att de i ringa utsträckning lyckas pussla ihop sina kunskaper till något slags helhetssyn. För dessa Tvillingar är universum en oändlighet av fenomen som inte nödvändigtvis hör samman, men som alla kan begripas. Deras strävan är därför att känna igen och förstå alla element i tillvaron - en förståelse som brukar bli mer kvantitativ än kvalitativ. Den snabba men behärskade tanken.
Förhållandet till fadern innehåller en viss självvald distans. De umgås och kommer väl överens, finner former för sitt förhållande och har ett visst intressant utbyte, men behåller alltid ett avstånd. De förhåller sig med respekt och stor förståelse gentemot varandra.


SJUKLIGT NOG STÄMMER DET RÄTT BRA?!?! :S



En klockren fredag, en hyfsad lördag och en degig söndag.. och en mysig måndag med god mat :)

Idol.. GUTT!!


GOA VÄNNER MAN HAR!! FULLA SOM SKOTT :P
image576image577image578

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0